Nyt liv til
  herningenser
  Børnehave

PORTRÆT AF EN HERNINGENSER er slut
Vi takker alle der har bidraget med værker, det har været en mangfoldighed uden lige.
Herunder eksempler på værker lavet undervejs i udstillingsperioden. Andre værker kan I se i BILLEDGALLERI under portraet

Fantastisk med den store opbakning til udstillingen.
Et af de nyeste værker er "Portræt af enhver herningenser" af Kurt H. Jørgensen. Og her har Ole Jørgensen "leget" med værket.

Åbning 22. marts
I kan se udstillingen alle hverdag fra kl. 13 til 17 og lørdag den 30. marts og 6. april kl. 10 til 14

PORTRÆT AF EN HERNINGENSER. Tak til både deltagere og gæster.

Åbning af Portræt af en herningenser
Se flere billeder i billedgalleriet

Broen på besøg på Billedskolen
Malede borgmesteren

1.2. klasse tirsdag malede selvportrætter med titlen: Jeg råber efter min hund

PORTRÆTTER

INVITATION INVITATION INVITATION INVITATION INVITATION

PORTRÆT AF EN HERNINGENSER

UDSTIL DIT PORTRÆT AF EN HERNINGENSER

I anledningen af Hernings købstadsjubilæum vil Herning Billedskole lave en portrætudstilling af herningensere,

- kendte som ukendte.

Ethvert portræt af et menneske fortæller en historie, lige fra et barns første billede af sig selv til den helt professionelle kunstners selvportræt.

Deltagere:

Vi vil gerne invitere alle med til at lave udstillingen ”Portræt af en herningenser”.

1. Vi inviterer byens kunstnere til at bidrage med et værk.

2. Vi invitereralle børn og voksne til at fremstille et selvportræt eller et portræt af en herningenser, de kender.

3. Vi vil låne private værker af kendte og mindre kendte herningensere.

Det bliver portrætter af herningensere, og for de flestes vedkommende fremstillet af herningensere.

Vi håber så mange herningensere som muligt vil involvere sig i festlighederne.

Krav til værkerne:

Portrætterne kan være maleri, fotografi, collage, blandform, skulptur…. her sætter vi ingen grænser, men det skal være tydligt definerede portrætter, vi tager imod. I Den Store Danske Leksikon står der følgende om ” portræt, billedkunstnerisk fremstilling af et individ, som er genkendeligt gennem de skildrede personlige træk. Som kunstnerisk udtryk befinder portrættet sig i et spændingsfelt mellem type og individ. Alt efter det herskende menneskesyn lægges der i nogle perioder vægt på at gengive den ydre fysiske lighed, i andre på at give en psykologisk karakteristik”.

På bagsiden af portrætterne skal der tydeligt være anført, hvem der har lavet værket, og hvem værket forestiller.

Udstillingen:

I Dalgashus lige midt i byen vil vi lave portrætgalleri og portrætværksted. Dalgashus har den fordel som udstillingssted at have store vinduer, så portrætterne kan ses af så mange som muligt på alle tidspunkter af døgnet.

Udstillingen åbner 22. marts kl. 13 - 17 og slutter 23. april kl. 17. Nærmere om åbningstider følger.

Vi vil glæde os til at vise en spændende, sjov, anderledes, mærkelig, kontrastfyldt, nytænkende udstilling. Efterhånden som udstillingen skrider frem, kan vi forestille os, at det bliver sjovere og sjovere. At flere og flere tør udstille et portræt. Et de måske endda selv har fremstillet.

Workshops:

Samtidig med udstillingen vil vi invitere til tre workshops. Her kan alle komme for at male et selvportræt/portræt.

Her kan alle få hjælp og vejledning til portrætmaleri.

Workshopsene slutter af med, at de nye portrætter bliver føjet til udstillingen.

Du er velkommen:

Fredag den 22. marts kl. 13-17

Torsdag den 4. april kl. 15-18

Lørdag den 6. april kl. 10-14

Tilmelding og aflevering:

Vi vil opfordre alle herningensere til at bidrage til udstillingen.

Tilmelding til herningbilledskole@mail.dk gerne hurtigt så vi kan få lidt af et overblik over antal deltagere.

Værkerne kan afleveres:

På Herning Billedskole Knudsvej 12 mandag den 18. marts kl. 11-18. Tirsdag den 19. marts kl. 11-18

I Dalgashus 21. marts kl. 12-14 eller efter aftale.

Herning Billedskole

Lisbet Hauge