Pop op

1. Invitation til skoleklasser
2. Invitation til børneinstitutioner Se længere nede på siden

1. INVITATION TIL BILLEDKUNSTLÆRERE – OG JERES KLASSER

Vær med når vi sammen skal gøre noget helt særligt ud af Kulturfest Herning 2019.  Temaet i år er ”En opdagelsesrejse” og årets skoleprojekt bliver i sig selv en ekspedition.

I tankerne drager vi ud i Verden til fjerne egne, fremmede kulturer og ukendt land. Udgangspunktet for opgaven er en kuffert. Det kan være en kuffert, der forandres, en kuffert man selv bygger eller en kuffert man pakker med oplevelser og overraskelser. Eller noget helt andet! Det bliver helt konkret på inspirationseftermiddagen.

På selve dagen til Kulturfest Herning den 15. juni udstilles værkerne på flere mindre ”stationer” og udstillingen tager publikum med på en opdagelsesrejse rundt i byen.

Vi vil gerne invitere til:

Ø  Inspirationseftermiddag på Herning Billedskole den 8. april kl. 15.30 til 17. Her får I ideer til, hvordan I kan gribe det hele an

Ø  At du og din klasse deltager i at lave et værk omkring en kuffert

Ø  At I udstiller jeres værk den 15. juni 2019

Ø  Værkerne stilles op lørdag morgen inden kl. 10 og hentes igen sidst på eftermiddagen.

På kursuseftermiddagen får I udleveret en lille kuffert, som I kan bruge til inspiration, til at arbejde videre på eller bruge som udgangspunkt for at bygge andre kufferter.

På inspirationseftermiddagen får I også inspiration til billedkunstundervisningen og evt. tværsdage på skolen.

Det er gratis at deltage i ”EN OPDAGELSESREJSE”

Det, skolen skal betale, er evt. vikartimer og det materiale, I vælger at bruge til jeres projekt.

Initiativtagere: Herning Billedskole

Kontaktperson: Else Egsgaard

Vi håber, I synes opgaven er spændende. Vi håber også, at rigtig mange har lyst til at deltage.

Vær sikker på at komme med og meld din klasse til hurtigst muligt og senest den 13. marts 2019. Tilmelding med godkendelse fra jeres leder til Herning Billedskole, Nørregade 7, 7400 Herning, mail: else@herningbilledskole.dk.  Gerne flere klasser pr. skole. Har I spørgsmål til projektet, kan I kontakte Else Egsgaard, Herning Billedskole tlf. 21442714.

Ved tilmelding oplyses navn på skole, navn og mailadresse på lærer, navn på klasse og tilmelding til inspirationseftermiddag den 8. april 2019.

Vi håber rigtig mange klasser og lærere har lyst til at være med i projektet og i Kulturfest Herning 2019 ”En opdagelsesrejse”.

På vegne af Kulturfest Herning

Else Egsgaard

Herning Billedskole

2. INVITATION TIL BØRNEINSTITUTIONER

Vi inviterer jer til at være med i et stort billedkunstprojekt. Sammen skal vi gøre noget helt særligt ud af Kulturfest Herning 2019.

Temaet i år er ”En opdagelsesrejse”.

I tankerne drager vi ud i Verden til fjerne egne, fremmede kulturer og ukendte lande.

Hver tilmeldt børnegruppe får en lille kuffert. Kufferten skal forandres, udsmykkes og pakkes med overraskelser og oplevelser. I kufferten finder I ideer og nogle materialer til at arbejde med billedkunst og børn.

Når jeres flotte, sjove og fantasifulde kuffert er færdig skal den ud på en opdagelsesrejse. Første station er det nærmeste lokalbibliotek, hvor kufferterne skal udstilles i Kulturfestugen fra mandag den 11. juni til torsdag den 13. juni 2019.

Lørdag den 15.  juni rejser kufferterne videre til Herning. Her indgår de i stor udstilling af kuffert-værker lavet af børneinstitutioner og skolebørn i Herning Kommune. Udstillingen bliver en del af det store program for Kulturfesten. Værkerne udstilles på flere mindre ”stationer” og udstillingen tager publikum med på en opdagelsesrejse rundt i byen.

Vi vil gerne invitere til:

Ø Inspirationsmøde onsdag den 10. april kl. 9.30-11. Her får I ideer til, hvordan I kan gribe det hele an

Ø  At I sammen med jeres børn laver et værk omkring en kuffert

Ø  At I udstiller jeres kuffert på lokalbiblioteket 11-13. juni 2019

Ø  At kufferten afleveres og afhentes på nærmeste lokalbibliotek

Ø  At værkerne samles i Herning den 15. juni og bliver en del af en større udstilling

På inspirationsmødet udleveres kufferten og I får inspiration til billedkunstaktiviteter med børn. Vi håber, I synes opgaven er spændende, og at I har lyst til at deltage.

Det er gratis at deltage i ”EN OPDAGELSESREJSE”.

Vær sikker på at komme med og meld til hurtigst muligt og senest den 20. marts 2019.

Tilmelding med godkendelse fra jeres leder til Herning Billedskole, Nørregade 7, 7400 Herning, mail: tilmelding@herningbilledskole.dk. Gerne flere grupper pr. institution. Har I spørgsmål til projektet, kan I kontakte Else Egsgaard, Herning Billedskole tlf. 21442714.

Ved tilmelding oplyses navn på jeres institution, navn og mailadresse på deltagende pædagoger, antal børnegrupper og tilmelding til inspirationsmøde den 10. april 2019.

På vegne af Kulturfest Herning

Else Egsgaard