Nyt liv til
  herningenser
  Børnehave

nyt
Nyt liv til glemte steder
En del af kulturprojektet OFF ROAD

Projektet er afsluttet. Se undervisningsmateriale om projektet her

Velkommen på rundtur
Her ser du alle de spændende steder

Projektet er godt i gang. Disse skoler deltager. Nogle med én klasse andre med hele skolen.

Tjørring Skole, Højslev Skole, Herningsholmskolen, Sdr. Felding Skole, Højmark Skole, Lundgårdskolen, Sønderlandsskolen, Ringkøbing Skole, Skolen på Sønderager, Tjørring Skole, Sunds-Ilskov Skole, Gullestrup Skole, Åmoseskolen, Nr. Nissum Seminarium,Nørre Nissum Skole, Husby Efterskole, Lem Stationsskole, Ikast Østre skole, Parkskolen, Sønder Felding Skole, Blåkilde Ungdomsskole, Creative Light Studio, Tryllestaven, Herning Billedskole.

Omkring alle disse skoler kan du finde opgraderede steder i tidsrummet 11. april til 6. maj. Se kortet her: Nyt liv til glemte steder Stederne bliver tastet ind i løbet af uge 14

INVITATION TIL BILLEDKUNSTLÆRERE – OG JERES KLASSER

Invitation til at deltage i kulturprojektet:  ”NYT LIV TIL GLEMTE STEDER”.

I 2017 holder hele Kultursamarbejdet Midt/Vest kulturfestival med overskriften ”OFF-ROAD”. Festivalen vil fokusere på projekter væk fra alfarvej og på skjulte steder rundt omkring i alle 7 kommuner.

I den forbindelse vil vi med vores projekt tilbyde børn og voksne fra alle slags skoleklasser, billedskoler og museumsgæster til selv at være aktører i festivalen.

Det vil vi gøre i form af et projekt ”NYT LIV TIL GLEMTE STEDER”.

Her vil vi finde glemte steder, - og så opgradere dem.

Projektet tager begrebet OFF-ROAD bogstaveligt, idet vi vil have de deltagende skoler/institutioner til at adoptere forsømte steder, som de kan tage sig af og gøre visuelt mere spændende. Stederne tilføjes nye kvaliteter, så de mennesker, der passerer forbi, opdager stedet på ny eller kommer til at se en ny side af det.

Måske lidt luftigt, hvad det hele går ud på. Men kort fortalt skal jeres klasse arbejde med RUM. I skal adoptere et sted i jeres nærområde og på en eller anden måde gøre noget ved det sted, så det får nyt liv. Det bliver helt konkret for jer på inspirationseftermiddagen.

- og det er gratis at deltage!!

Vi vil gerne invitere til:

Ø  Inspirationseftermiddag på Herning Billedskole 19. januar kl. 15 til 18 eller i Tryllestaven, Billedskole i Tarm den 24. januar kl. 15 til 18. I vælger selv, hvor I vil være med.

Her får I ideer til, hvordan I kan gribe det hele an

Ø  At du og din klasse deltager i opgraderingen af et sted

Ø  At I er med i en udstilling i form af et fælles kort/eller APP over alle de opgraderede steder

Ø  At I er en del af den store kulturfestival OFF ROAD

De opgraderede steder skal være klar til åbningen af OFF ROAD kulturfestival den 11. april 2017

Kan ”værket” holde til det, må det gerne være synligt til afslutningen af festivalen 6. maj

Det er gratis at deltage i ”Nyt liv til glemte steder”, da både Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, og de forskellige kommuner støtter projektet.

I får inspirationseftermiddag, inspiration til evt. tværsdage på jeres skole, inspiration til billedkunstundervisningen og undervisningsmateriale til arbejdet med ”RUM”.

Det, skolen skal betale, er evt. vikartimer og det materiale, I vælger at bruge til jeres projekt.

Initiativtagere og projektgruppe: Lisbet Hauge, Herning Billedskole, Tove Lauritsen, Tryllestaven, Tarm, Peter Hårby, Holstebro Kunstmuseum

Kontaktperson: Lisbet Hauge, Herning Billedskole, tlf. 21442714, mail: lisbet@herningbilledskole.dk

Vi håber, I synes, det er et spændende og lidt anderledes billedkunstprojekt. Vi håber også, at rigtig mange har lyst til at deltage.

Tilmelding med godkendelse fra jeres leder inden den 28. november til Herning Billedskole, Nørregade 7, 7400 Herning. Mail herningbilledskole@mail.dk

TILMELDING MED:

Navn og mailadresse på lærer/lærere:

Skolens navn og adresse:

Klassens navn:

Hvor vil du på inspirationseftermiddag?

Herning Billedskole eller

Tryllestaven, Billedskole, Tarm

Vi glæder os til at se jer.

På projektgruppens vegne

Lisbet Hauge

Herning Billedskole tlf. 21442714

Kontaktpersoner: Skive Kommune, Karin Møller Jensen, bibliotekar Skive Bibliotek. Ikast/ Brande kommune, Kirsten Brandt Olesen og Birgitte Haugaard Billedkunstnere, Herning Kommune Else Egsgaard og Lisbet Hauge Herning Billedskole, Maja Zacho CHP museet. Ringkøbing Skjern kommune Tove Lauridsen Billedskolen Tryllestaven Tarm, Lemvig Kommune, Johanne Randen og Lene Abildgaard Knudsen Biohusets Billedskole Lemvig. Holstebro Kommune, Peter Hårby Holstebro Kunstmuseum. Struer Kommune

Nyt liv til glemte steder.
Inspirationseftermiddag på Herning Billedskole