HERNING BILLEDSKOLE
Herning Billedskole Undervisning Udstillinger Billedgalleri Projekter Nyheder
  Pop op
  Billedskole
  Kulturfest 2019 
  Nyt liv til
  glemte steder
  Stjernevrimmel
  Kultur på
  recept
  Kirke
  Portræt af en
  herningenser
  Børnehave
 
 
Nyt liv til glemte steder og Stjernevrimmel (nederst på siden)
nyt
Nyt liv til glemte steder
En del af kulturprojektet OFF ROAD

Projektet er afsluttet. Se undervisningsmateriale om projektet her

Velkommen på rundtur
Her ser du alle de spændende steder

Projektet er godt i gang. Disse skoler deltager. Nogle med én klasse andre med hele skolen.

Tjørring Skole, Højslev Skole, Herningsholmskolen, Sdr. Felding Skole, Højmark Skole, Lundgårdskolen, Sønderlandsskolen, Ringkøbing Skole, Skolen på Sønderager, Tjørring Skole, Sunds-Ilskov Skole, Gullestrup Skole, Åmoseskolen, Nr. Nissum Seminarium,Nørre Nissum Skole, Husby Efterskole, Lem Stationsskole, Ikast Østre skole, Parkskolen, Sønder Felding Skole, Blåkilde Ungdomsskole, Creative Light Studio, Tryllestaven, Herning Billedskole.

Omkring alle disse skoler kan du finde opgraderede steder i tidsrummet 11. april til 6. maj. Se kortet her: Nyt liv til glemte steder Stederne bliver tastet ind i løbet af uge 14 

 

INVITATION TIL BILLEDKUNSTLÆRERE – OG JERES KLASSER

Invitation til at deltage i kulturprojektet:  ”NYT LIV TIL GLEMTE STEDER”.

I 2017 holder hele Kultursamarbejdet Midt/Vest kulturfestival med overskriften ”OFF-ROAD”. Festivalen vil fokusere på projekter væk fra alfarvej og på skjulte steder rundt omkring i alle 7 kommuner.

I den forbindelse vil vi med vores projekt tilbyde børn og voksne fra alle slags skoleklasser, billedskoler og museumsgæster til selv at være aktører i festivalen.

Det vil vi gøre i form af et projekt ”NYT LIV TIL GLEMTE STEDER”.

Her vil vi finde glemte steder, - og så opgradere dem.

Projektet tager begrebet OFF-ROAD bogstaveligt, idet vi vil have de deltagende skoler/institutioner til at adoptere forsømte steder, som de kan tage sig af og gøre visuelt mere spændende. Stederne tilføjes nye kvaliteter, så de mennesker, der passerer forbi, opdager stedet på ny eller kommer til at se en ny side af det.

Måske lidt luftigt, hvad det hele går ud på. Men kort fortalt skal jeres klasse arbejde med RUM. I skal adoptere et sted i jeres nærområde og på en eller anden måde gøre noget ved det sted, så det får nyt liv. Det bliver helt konkret for jer på inspirationseftermiddagen.

- og det er gratis at deltage!!

Vi vil gerne invitere til:

Ø  Inspirationseftermiddag på Herning Billedskole 19. januar kl. 15 til 18 eller i Tryllestaven, Billedskole i Tarm den 24. januar kl. 15 til 18. I vælger selv, hvor I vil være med.

Her får I ideer til, hvordan I kan gribe det hele an

Ø  At du og din klasse deltager i opgraderingen af et sted

Ø  At I er med i en udstilling i form af et fælles kort/eller APP over alle de opgraderede steder

Ø  At I er en del af den store kulturfestival OFF ROAD

De opgraderede steder skal være klar til åbningen af OFF ROAD kulturfestival den 11. april 2017

Kan ”værket” holde til det, må det gerne være synligt til afslutningen af festivalen 6. maj

Det er gratis at deltage i ”Nyt liv til glemte steder”, da både Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, og de forskellige kommuner støtter projektet.

I får inspirationseftermiddag, inspiration til evt. tværsdage på jeres skole, inspiration til billedkunstundervisningen og undervisningsmateriale til arbejdet med ”RUM”.

Det, skolen skal betale, er evt. vikartimer og det materiale, I vælger at bruge til jeres projekt.

Initiativtagere og projektgruppe: Lisbet Hauge, Herning Billedskole, Tove Lauritsen, Tryllestaven, Tarm, Peter Hårby, Holstebro Kunstmuseum

Kontaktperson: Lisbet Hauge, Herning Billedskole, tlf. 21442714, mail: lisbet@herningbilledskole.dk

Vi håber, I synes, det er et spændende og lidt anderledes billedkunstprojekt. Vi håber også, at rigtig mange har lyst til at deltage.

Tilmelding med godkendelse fra jeres leder inden den 28. november til Herning Billedskole, Nørregade 7, 7400 Herning. Mail herningbilledskole@mail.dk

TILMELDING MED:

Navn og mailadresse på lærer/lærere:

Skolens navn og adresse:

Klassens navn:

Hvor vil du på inspirationseftermiddag?

Herning Billedskole eller

Tryllestaven, Billedskole, Tarm 

Vi glæder os til at se jer.

På projektgruppens vegne

Venlig hilsen

Lisbet Hauge

Herning Billedskole tlf. 21442714

 

Kontaktpersoner: Skive Kommune, Karin Møller Jensen, bibliotekar Skive Bibliotek. Ikast/ Brande kommune, Kirsten Brandt Olesen og Birgitte Haugaard Billedkunstnere, Herning Kommune Else Egsgaard og Lisbet Hauge Herning Billedskole, Maja Zacho CHP museet. Ringkøbing Skjern kommune Tove Lauridsen Billedskolen Tryllestaven Tarm, Lemvig Kommune, Johanne Randen og Lene Abildgaard Knudsen Biohusets Billedskole Lemvig. Holstebro Kommune, Peter Hårby Holstebro Kunstmuseum. Struer Kommune

 
Nyt liv til glemte steder.
Inspirationseftermiddag på Herning Billedskole
1

2

3

4
 

stjerne

Fantastisk åbning af OFF ROAD Tættere på magien

Stjernerne glimtede og lyste. Tak til alle stjernemagerne.

Se flere stjerner i Billedgalleri under Stjernevrimmel

 

Stjerneprojekt

Popup1

Magisk stjernevrimmel

Programmet den 11. april her

Alle børn i hele kulturregionen inviteres til at sætte en stjerne på himlen og blive en del af den magiske stjernevrimmel til åbningen af kulturfestivalen ”OFF ROAD”

Vi giver universet en ekstra hånd og sætter fuld blus stjernerne. Sammen skal vi skabe en overdådig stjernehimmel, der skal lyse under taget på Hernings torv, der til lejligheden er overdækket.

Herning er vært for åbningen af kulturfestivalen ”OFF ROAD”, som er kultursamarbejdet Midt/Vest kulturfestival 2017. Festivalen starter den 11. april 2017 med åbningsarrangement i Herning under overskriften ”Tæt på magien”. Åbningen er et af de mange Fuldmåne-events, som er en del af programmet for Århus 2017.

Rent praktisk skal stjernerne lyse ved hjælp af uv-maling og uv-lys.

For at det virkelig skal opleves som en stjerne-vrimmel skal der rigtig, rigtig mange flotte og selvlysende stjerne til, og vi håber mange børn/skoler vælger at deltage i projektet.

Jeres opgave: Jeres elever fremstiller stjerner. Hver for sig eller i grupper. Stjernerne skal have et vist format og skal være udsmykket med fine mønstre, linjer og andet spændende, der kan fremhæve netop den stjerne. I dagslys skal stjernen være farverig og flot at se på, og når mørket falder på skal den fremstå kun vha. den ultraviolette bemaling.

Retningslinjer for stjerner: Format: min. 40 cm i diameter eller på mindste led.

Materialer: pap, karton, plast eller andet let og fast materiale, der kan holde formen, der kan males på - og kan holde til en meget frisk vind eller en snestorm.

Maling: Uv-maling.

Stjernerne må ikke have en bagside, - altså lige flot på alle sider. Melder I jer til, får i en side med ideer til fremstillingen.

Montering og aflevering: Stjernerne skal afleveres den 5. eller 6. april. De skal være monteret på snore med 10 stjerner på hver snor.

 

Tilmelding inden 9. februar 2017: Tilmelding til Herning Billedskole Lisbet Hauge på mail herningbilledskole@mail.dk Ved tilmelding oplyses: Navn på skole. Navn på lærer. Mailadresse på lærer. Navn på klasse. Antal stjerner

Praktiske oplysninger:

Du og din klasse får et sæt UV maling til stjernerne og snor til ophængning. Efter tilmeldingen får I at vide, hvor i jeres kommune I kan hente farver og snor, og hvor i jeres kommune I skal aflevere stjernerne.

Desværre er det ikke muligt, at få stjernerne tilbage igen.

Eventuelle spørgsmål og tilmelding til Herning Billedskole, Lisbet Hauge, mail  herningbilledskole@mail.dk , tlf. 21442714

Vi håber I har lyst til at være med i ”stjerneprojektet”

På vegne af Kultursamarbejdet i Midt– og Vestjylland

Pia Worm, projektleder for Tæt på Magien—åbningsevent for kulturfestival Off Road 2017