Årsberetning

Vores mailadresse: herningbilledskole@mail.dk
Vores hjemmeside www.herningbilledskole.dk

Herning Billedskole også på facebook

Herning Billedskole blev stiftet i 1988 af Poul Lundgård.

Billedskolen har 15 faste undervisere. Desuden er der en række undervisere med en løsere tilknytning til skolen. Undervisere der har weekendkurser eller kortere undervisningsforløb.

Herning Billedskole tilbyder undervisning i tegning, maleri, grafik og andre billedskabende udtryk for både børn og voksne. Vi har også weekendkurser, kortere kurser for lærere og pædagoger, temakurser for skoleklasser, konfirmationshold eller andre interessegrupper.

Undervisningen på børneholdene
Vi arbejder i dybden med kendte materialer og eksperimenterer med nye. Gennem arbejdet videreudvikler vi teknikker og arbejdsgange afhængigt af hvilket alderstrin, der bliver arbejdet på.

Der bliver arbejdet med plane billeder som f.eks. tegning, maleri, collage, grafik og skulptur i ler, gips, papmache m.m.

Undervisningen på voksenholdene
Undervisning i figur og portrætmaleri. Tegning og maling. Akryl og olie.

På alle holdene bygger undervisningen på en vekselvirkning mellem stillede opgaver og egne frie udtryk. Det er vigtigt at eleverne bevarer lysten og interessen for at arbejde med billedsproget, derfor lægger vi stor vægt på, at undervisningen er aktuel og inspirerende.

Eleverne får mulighed for at eksperimentere og fordybe sig i deres egen billedproces.

Elevernes produkter hænges op på Billedskolen, det giver mulighed for samtaler og inspiration også på tværs af holdene.

Underviserne er der for at igangsætte, inspirere, provokere og vejlede.

Undervisningen forestås af billedkunstlærere og/eller kunstnere.

Hvert år afsluttes med en stor fællesudstilling.

norreg